Γενικά ερωτήματα

Καλώς ήρθατε!

Η κοινότητα αυτή αοφρά τον κάθε πελάτη ή συνεργάτη μας που ενδιαφέρεται να μάθει λεπτομέρειες,
για τις υπηρεσίες μας και τα προϊόντα μας.

Μοιραστείτε τις ερωτήσεις σας με τους υπόλοιπους , και βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

0

Τι είναι ο φιλικός διακανονισμός;

Άβαταρ
Γιάννης Μάμαλης


Put your question here.
Άβαταρ
Απόρριψη
1 Απάντηση
0
Άβαταρ
Γιάννης Μάμαλης
Best Answer

Ο φιλικός διακανονισμός είναι ένα σύστημα αποζημίωσης μετά από τροχαίο ατύχημα, που επιτρέπει στον αναίτιο ασφαλισμένο (αυτόν δηλαδή που δεν έχει υπαιτιότητα για το ατύχημα) να αποζημιωθεί από τη δική του ασφαλιστική εταιρία, αντί για την εταιρία του υπαίτιου οδηγού. 

Ο φιλικός διακανονισμός καθιερώθηκε κατά κύριο λόγο για τη διευκόλυνση και καλύτερη εξυπηρέτησή σας σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, καθώς έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα: Λιγότερες και πιο άμεσες διαδικασίες για σας. 

Ταχύτερη καταβολή της αποζημίωσης που δικαιούστε. 

Μικρότερη ανάγκη για προσφυγή, δική σας ή της εταιρίας σας, στα δικαστήρια, με τη μείωση του σχετικού κόστους που συνεπάγεται αυτό. 

Λιγότερες διενέξεις ανάμεσα σε σας και άλλες ασφαλιστικές εταιρίες. 

Δυνατότητα να αποζημιωθείτε από την εταιρία που εσείς οι ίδιοι επιλέξατε, έχοντας προφανώς δική σας άποψη για την ποιότητα των υπηρεσιών της.

Ο φιλικός διακανονισμός ισχύει από την 1η Μαΐου 2000, όταν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ασφάλιση Αυτοκινήτων στην Ελλάδα, προχωρώντας σε μια Συμφωνία Κυρίων, καθιέρωσαν αυτό το σύστημα αποζημίωσης, απαλλάσσοντάς σας από την ανάγκη να στραφείτε κατά της ασφαλιστικής επιχείρησης του υπαίτιου οδηγού. 

Για να δείτε τις εταιρίες που συμμετέχουν στον φιλικό διακανονισμό μπορείτε να μπείτε στην σελίδα της ένωσης ασφαλιστικών εταιριών πατώντας εδώ και στο τέλος της σελίδας να βρείτε τον σύνδεσμο "Τη λίστα των μελών του Φιλικού Διακανονισμού" Το έντυπο της δήλωσης του φιλικού διακανονισμού μπορείτε να το βρείτε στο τέλος του άρθρου

Άβαταρ
Απόρριψη